اختلالات تولید جهانی نفت را صعودی کرد

قیمتهای نفت تحت تاثیر اختلالات تولید جهانی و برداشت از ذخایر، در معاملات روز جمعه افزایش یافتند و برای سومین هفته متوالی صعود کرده و در بالاترین حد سه سال اخیر ایستادند.

به گزارش بیدار بورس، بهای معاملات نفت برنت با ۸۴ سنت معادل ۱.۱ درصد افزایش، در ۷۸ دلار و ۹ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۶۸ سنت معادل ۰.۹ درصد افزایش، در ۷۳ دلار و ۹۸ سنت در هر بشکه بسته شد.

این بالاترین قیمت نهایی نفت برنت از اکتبر سال ۲۰۱۸ و وست تگزاس اینترمدیت از ژوییه سال ۲۰۲۱ بود. نفت برنت برای سومین هفته و وست تگزاس اینترمدیت تحت تاثیر اختلالات تولید در منطقه خلیج مکزیکو پس از طوفان آیدا در اواخر اوت، برای پنجمین هفته متوالی افزایش یافت.

با این حال روند صعودی قیمتها تحت تاثیر نخستین فروش عمومی ذخایر نفت دولتی چین تا حدودی محدود شد. به گفته منابع آگاه، شرکتهای دولتی پتروچاینا و شرکت شیمیایی هنگلی پتروکمیکال چهار محموله به میزان مجموعا ۴.۴۳ میلیون بشکه خریداری کردند.

بهای معاملات دیزل حاوی سولفور بسیار اندک در نیویورک به بالاترین حد از اکتبر سال ۲۰۱۸ به این طرف صعود کرد.

لوییس دیکسون، تحلیلگر ارشد بازار نفت در شرکت ریستاد انرژی گفت: همچنان که قیمتهای نفت برای یک هفته دیگر رشد به ثبت می رسانند، بازار روی تاثیر طولانی اختلالات عرضه و احتمالا نیاز به برداشت از ذخایر برای تامین تقاضای پالایشگاهی حساب می کند.

بعضی از اختلالات ممکن است ماهها ادامه پیدا کند و در حال حاضر به برداشت چشمگیر از ذخایر نفت آمریکا و جهان منجر شده است. به گفته معامله گران، پالایشگاههای نفت آمریکا در جست و جوی منابع دیگر برای جایگزینی با عرضه از دست رفته نفت خلیج مکزیکو، به خرید نفت عراق و کانادا روی آورده اند.

واردات نفت خام هند هم در اوت به بالاترین میزان در سه ماه گذشته رسید و از رکورد پایین ژوییه بهبود یافت.

بعضی از اعضای اوپک پلاس در پی سرمایه گذاری اندک یا به تاخیر انداختن فعالیت تعمیراتی به دلیل شیوع پاندمی کرونا، برای افزایش سطح تولید تقلا می کنند. شرکت تنگیزشِور اویل که بزرگترین تولیدکننده نفت قزاقستان است، اعلام کرد بخشهایی از پروژه توسعه ۴۵.۲ میلیارد دلاری خود را به مدت سه تا هفت ماه به تاخیر می اندازد.

در این بین، ایران اعلام کرد به مذاکرات هسته ای برمی گردد. ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت OANDA با اشاره به روند طولانی مذاکرات گفت: بعید است در سال ۲۰۲۱ شاهد بازگشت نفت ایران به بازار جهانی باشیم.

آمار روز جمعه شرکت خدمات میدان نفتی بیکرهیوز نشان داد شرکتهای انرژی آمریکایی هفته گذشته به شمار دکلهای حفاری نفت و گاز طبیعی اضافه کردند. شمار دکلهای حفاری نفت و گاز طبیعی در هفته منتهی به ۲۴ سپتامبر ۹ حلقه افزایش یافت و به ۵۲۱ حلقه رسید که بالاترین میزان از آوریل سال ۲۰۲۰ بود. شمار دکلها برای کل ماه ۱۳ حلقه افزایش یافت که چهاردهمین رشد ماهانه متوالی برای نخستین بار از ژوییه سال ۲۰۱۷ بود. شرکتهای حفاری در سه ماهه سوم ۵۱ حلقه به شمار دکلها افزودند.

تحلیلگران گروه مالی یو بی اس پیش بینی کردند قیمت نفت برنت تا پایان سپتامبر به دلیل برداشت از ذخایر، تولید پایینتر اوپک و تقاضای قویتر خاورمیانه به ۸۰ دلار در هر بشکه صعود خواهد کرد.

بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران خاطرنشان کرد شرکت اورگرند چین یک ریسک برای قیمتهای نفت به شمار می رود. واحد خودروی برقی این شرکت هشدار داد با یک آینده نامطمئن روبروست مگر این که فورا نقدینگی دریافت کند.

کد خبر 7658

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =